onsdag 1 september 2010

Travandes

Exempel 1. Utifrån

Han pustade och frustade bakom grindarna, stampade ljudligt och ruskigt. Publiken ropade och skrek, vilket bara eggade honom mer och mer. Man såg hur spänt ansiktet var, lusten att trava iväg syntes tydligt. Grindarna öppnades och vinden lekte i hans man. Han spurtade iväg och jorden flög under hans fötter. Publiken stod och klappade hovarna på läktaren. Piskan nuddade lätt vid hans bakdel. Spänningen steg runt travbanan.

Exempel 2. Inifrån

Han kände svetten rinna ner för kinderna, genom polisongerna och vidare ner mot bröstet. Han spände varenda muskel i kroppen, redo att trava iväg. Grindarna började bli mer och mer enerverande, hovklappningarna mer och mer intensiva. Kunde inte grindarna öppnas snart? Jorden mellan tårna kylde behagligt, och han började drömma sig tillbaka till de öppna fälten i Järvsö. Grindarna slog upp och han fick genast tillbaka fokus. Han travade som han aldrig travat förut, samtidigt som han klurade på varför folk insisterar med att kalla honom Fax.



7 kommentarer:

  1. Väldigt bra skriven David! Gillar att den är lite annorlunda. Den var spännande att läsa och du lyckas verkligen framkalla en bild och en känsla med dina ord.

    SvaraRadera
  2. Jättebra och annorlunda text. Liksom ombytta roller. Coolt.

    SvaraRadera
  3. Så tufft att du inte utgår från en människa! Det ger definitiv mer spänning till texten, helt klart. Sedan har du ett väldigt välavvägt språk, det kommer inte en massa konstiga meningar eller bristande grammatik och det är så SKÖNT att läsa när man kan fokusera på vad du berättar och inte en massa onödiga avbrott. Superbra genomförd uppgift, du har verkligen sett från utsidan respektive insidan! :D

    SvaraRadera
  4. Kul att det är en häst. Bra beskrivet även om känslan kanske är lite otydlig. Gillar att texten är seriöst skriven men att det ändå finns lite humor med.

    SvaraRadera
  5. Jag läste den två gånger och kan fortfarande bara undra "varför skriver du om en häst?" hahaha

    SvaraRadera
  6. Fyndig karaktär! Bägge texterna är välskrivna och roliga och de olika berättarvarianterna är markanta. Skitbra!
    /Julia E

    SvaraRadera
  7. grymt bra! detta är att verkligen tänka utanför lådan och experimentera med olika scenarion.

    SvaraRadera