onsdag 1 september 2010

Amanda funderar över varför det ska vara så svårt att göra skillnad på olika berättarperspektiv

ett.
Utifrån såg det mest märkligt ut. Att det helt plötsligt bara tog stopp i rörelsen. Hans mungipor spändes och hållningen kröktes på stolen. Yoghurten från skeden plaskade klumpigt tillbaka ned i tallriken varpå han hulkande sköt frukosten ifrån sig. Slöt ögonen. Riktade uppmärksamheten inåt, andades djupt. Hans kropp krängde till igen som om magen spändes i kramper. På sätt och vis var det väl just det den gjorde. Krampade för att kasta ut det som inte hörde hemma där.

två.

Den klumpiga, klibbiga yoghurtkonsistensen kallade tillbaka bilden från igår – hans ena hand nedkladdad med slem och vita klumpar efter hundens tunga som slickat i sig levergodis direkt ur handen på honom. Plötsligt var det totalt omöjligt att föra skeden till munnen. Kroppen protesterade vilt, magen vände sig ut och in och svalget vidgades för tömning. Yoghurt eller hundslem, det spelade ingen roll vilket av det som låg på skeden. Han kunde inte svälja det.

5 kommentarer:

  1. Väldigt spännande, man blir sugen på att veta mer. Dock kanske du inte behöver skriva just "utanför" i det första exemplet, man förstår ju ändå att det är utifrån sett. Bra!

    SvaraRadera
  2. Jag blir superäcklad, är verkligen inte sugen på lunch nu! Bra beskrivet ur de olika perspektiven :)

    SvaraRadera
  3. Håller med Elin om att "Utifrån såg..." var en onödig inledning, du lyckas med perspektiven ändå Amanda. Man ser verkligen sig själv sitta mitt emot där på morgonen och undra "Vad håller människan på med??". Bra språk med rätt korta innehållsrika meningar.

    SvaraRadera
  4. Bra skrivet och man blir, som någon nämnde, nästan lite äcklad. Tänker direkt på detdär Kerstin pratade om på psykologin, om kvinnan som inte kunde dricka!

    SvaraRadera
  5. Otroligt bra! Om du ville göra mig illamående så har du lyckats, jag kan bara tacka och bocka. Ta av mig hatten och slänga iväg en och annan stående ovation. Mästervärk. Du har verkligen lyckats med att framföra en känsla

    SvaraRadera